До побачення, лiто!

До побачення, літо!
Ще не хочу прощатись,
Та почав вже за вітром
Лист пожовклий здійматись.

Дарувало ти світло,
І тепло, і засмагу,
Зустрічало привітно
І давало наснагу.

Ти було і спекотне,
Дощове й прохолодне,
І сумне, й безтурботне,
Колоритне й вільготне.

Я люблю тебе, літо,
Та вже осінь кружляє
І стежки падолистом
Клопітливо встеляє.

До побачення, літо,
Я чекатиму знову,
Коли ти оксамитом
Стрінеш даль світанкову...


Рецензии