Хоромы жа грохаю во

Ля той жывадёрк

Прыйшов з-надвору і Томку
Спомныв ізном.
Ну, шыхворост про100!
А ведь вжэ 6 с пёнтк.

От лізэ у воду.
Шубовсь! Ты за мной?..
Ну-да, в Жыводёрку
І в 70 можнь.

Чы шо гэто гондэ?
А! гэтка ж лябов!
Проверымо хлопця:
ЗабЕ чы хоть гоздь.

І водыть, і водыть
Та Козка са Сёмк
Тігрэню хромого
На всі вуж 5 ног.

Да й кончылы госынь.
Ек бы. Под Луной зь!..
О! шчо было потым!..
Дай танцы с гармошк!

А шо нам в свыдровы.
Шэ й кепку на лоб
Того, шо в НізовІ
Согласьн на вжэ фсё.

Да гэ всэ шэ добрэ.
Моя ж ексь бы жонк.
Да не! Дай я млодому
Ту кепу на горшк!

І вальс продовжафся:
Шо ж выкынэ знов…
Но выкынув з гловы
Старый ту враз повсьць.

ТаньЦюй жэ. Выплясфай.
Я піду домой…
І всі аж шарахнулысь:
А шо то з гармонь?

Мы любім, чтоб борздко
Пахал сізый Конь!
Да глова не робра.
Эт ты мне не тронь.

І годы проходять.
Жыву, бы й жыв до.
І тількы но домік
Будую ля Моньк.

Зачев бо лі  б шось хоть
На старості  Ёг.
Вэсь в творчыствы ж, можэ.
Но стройка ідёть!..

Спасібо, моя ты любоф!
Дарыла ж бы й ласко ва взор.
І клала аж даж под бочок.
А в мэнэ жэ й лівого ноль…

Сказала ёй дружка астролк.
Ну, отнялось сэрцэ з давно.
І ек жэ шэ езділ да дрольк?
Э! Трэмор ж в ладошц!..

Музыкы ж  сокіро работ.
Кувалдо, с пыньком.
Хто ж гэтой наклацав сцішок?

...да, вот шчэ ж какой удалой


Рецензии