Вiльня. Развiтанне

... Адляцелі дні, мінулі, -
Жвір рассыпаўся і знік;
Толькі струны і гукнулі,
Быццам храма вартаўнік
Матануў рукой высока
І шалом паклаў ля ног!

Развіталіся з вытокам.
Ды каштоўнасць - не мурог...

Вільня! Вільня! за лясамі,
За палеткамі лугоў
Сніся, мне, хоць галасамі
Ці шчымлівасцю званоў;
Ёсць узор і ў каханак.
Што кахаюць - проста смак!
Абудзіўся твой Мастак,
Каб тварыць - агнём - маланак!


Рецензии