Димэк вакыттыр

Ничэ яшь булуга карамастан -
Яшь булсын синен кунелен.
Еллар бит ул - бары сан хисабы,
Жаннын бар аерым исэбе.

Ойрэн вак-тояктэн курергэ бэхет.
Сина язганы - булыр сина тик.
Юк-барга тошермэ кунелен,
Йоздэн тугел, кунеленнэн эзлэ яктылык.

Шатлыкларын килсэ оелеп -
Син ана лаек димэк.
Кунеленне ураса бушлык -
Узгэрергэ вакыттыр димэк.

Кушсалар китэргэ, кит син,
Карама уткэнгэ борылып.
Уткэннэр, уткэндэ калсыннар,
Тормасын кунеленне борчып.

Алдый икэн - тотма син аны,
Жибэр, тугелдер ул сина дигэн пар.
Курыкма югалтулардан -
Уздырма вакытынны эрэм.

Эзлэргэ курыкма - табылыр ул сина дигэне.
Тэвэккэллэ, утырма уйланып.
Яратканнар - сине котэчэклэр.
Яратмаса - ишек гел ачык.

05.07.2021г.


Рецензии