Ко Успению Пресвятой Богородицы

В бедах сущих скорая Заступнице
И блуждающих во тьме Наставнице,
Сирых вдовиц чтимая Кормительнице,
Выше самих ангелов поставлена.
Ненадеющихся, брошенных Помощнице,
Во успении ставшая источником,
За тобою нам смиренная Владычице
Ко спасению идти во православии.

Матерей всех тихое веселие,
Ангелов большое удивление,
Иноков спасимо наставление,
Грешников ко Богу присвоение,
Пленников во скорбях избавление,
Путешествующих же - прохождение.
И святителей изрядно украшение,
Святых мучеников - утверждение,

Боголепная, Нескверная Невесто
Нашего Отца Небеснаго,
Светозарная благая звездо,
Милостей и мира бездно,
Во успении велика и чудесна,
Здесь не зримая, но повсеместна,
Там не видимая, но телестна,
Заступись за нас нечестных!



Ю.П.
2021

https://youtu.be/1hAZS_21j2Y


Рецензии