25 января

День рождения П. Батони ( 1708)

Помпео Джироламо Батони (итал. Pompeo Girolamo Battoni; 25 января 1708, Лукка — 4 февраля 1787, Рим) — итальянский живописец и рисовальщик академического направления римской школы. Один из самых успешных и востребованных итальянских живописцев XVIII века. Родоначальник жанра парадного репрезентативного портрета.

***************************

День рождения Роберта Бернса ( 1759)

Ро;берт Бёрнс (в старом русском написании Борнс; скотс. и англ. Robert Burns, гэльск. Raibeart Burns или гэльск. Rabbie Burns, 1759—1796) — шотландский поэт, фольклорист, автор многочисленных стихотворений и поэм, написанных на равнинном (германском) шотландском и английском языках.

Девушка, что постлала мне постель...

**********************

День народження Висоцького ( 1938)

Владі; мир Семенович висо; цкій (25 січня 1938, Москва — 25 липня 1980, там же) — радянський поет, актор театру і кіно, автор-виконавець пісень (бард); автор прозових творів і сценаріїв. Лауреат Державної премії СРСР ("за створення образу Жеглова в телевізійному художньому фільмі" Місце зустрічі змінити не можна "і авторське виконання пісень", 1987, посмертно).

У період брежнєвської епохи,
Висоцький всім відомий був
Народний автор-виконавець,
Простим народом він любимо.

http://stihi.ru/2022/01/25/1087

************************

25 січня

Тетянин день ( с 2005 года)

Тетя; Нін день, День російського студентства — пам'ятна дата в Росії, а також день в православному календарі і народному місяці. Назва дня походить від імені ранньохристиянської мучениці Тетяни Римської, пам'ять якої відбувається в Православній Церкві 12 (25) січня.

У цей день Тетян всіх вітають,
І студенти можуть відзначати.
Їм бажають без хвостів вчитися
На відмінно сесію здавати.

http://stihi.ru/2022/01/25/1070


Рецензии