Слава-Блудный Сын. О, Господи, во что оценишь...

Slava-Bludnyj Syn.
1634. O Viespatie, kaip mano tu gyvenima ivertinti gali?

– O Viespatie, tai kas as Tau esu?
Ar kaip zmogus as bent siek tiek svarbus Tau?
Kaip vertintum gyvenimo metus
ir kokia ispirka tada moketum?

– Tu viska suzinoti juk gali
ir pamatyti, jeigu panoresi,
suprasti viska butinai turi,
jei Man atverti sirdi tu pajegsi.

Tu klausi, kas gi Man dabar esi.
Sakau, tave kaip atvaizda sukuriau,
Tu – Mano, As islaisvinau mintis,
Bet sugrazinsiu vel i Savo Murus.

Tu klausi, kaip ivertinsiu tave.
Tu Man svarbus, nera pasauly turto –
Surinkus zemes lobius cia salia –
Jie – smulkmena tarp to, kas Mano kurta.

Kokios dar ispirkos noretum tu?
Pacia Auksciausia kaina sumokejau –
Golgotos kryzius, Mano ten Sunus,
ir teviskaja Meile As sudejau!

Juk zemej, vandeny ar po zeme
nera, ka pasisavinti galetum,
nes tai, kas tavo padaryta cia –
Mano valia, zinoti tai turetum.

Tu nesigirk, kad viska ismanai,
nes nieko negali pats padaryti,
„As viska padariau“, – jei parasei,
tai – dulkes, skirtos vejui iszarstyti.

Nepasikliauk tu vien tik savimi,
bet visada siek to, ka As tau duodu,
suvoksi Meiles zenkla sirdimi,
nes viskas amziams padaryta Dievo!!!

Amen.

Слава-Блудный Сын.
1634. О, Госпади, во что оценишь жизнь мою?

– О, Господи, так кто я для Тебя?
Что для Тебя как человек я значу?
Во что оценишь Ты здесь жизнь мою
и выкуп за меня какой заплатишь?

– Ты всё узнаешь, если хочешь ты,
и ты увидишь, если ты откроешь,
ты всё услышишь, если отворишь
своё ты сердце к Слову, что даю Я!

Ты говоришь, что значишь для Меня?
Скажу, ты – образ Мой, и создал Я подобье,
Ты Мой всегда – освобожу тебя,
верну опять Я в Царствие Святое.

Ты говоришь, как оценил тебя?
Ты ценен для Меня, и нет богатства –
собрать здесь все сокровища земли –
они – ничто в сравнении тебя с ним.

Какой же выкуп за тебя Я дам?
Я заплатил уже Безмерною ценою –
Голгофский крест и Сын Мой на кресте,
Любовь Моя, вся вложенная в Сына!

Нет на земле, в воде и под землёй,
чтоб мог бы что-то ты себе присвоить,
и даже то, что сделано тобой –
всё от Меня и по Моей всё воле.

Ты не хвались, что сделал хорошо,
сам ничего ты сделать здесь не можешь,
а то, что пишешь: „Сделано здесь мной“, –
это – как прах здесь, ветром унесённый.

Не полагайся только на себя,
всегда ищи лишь то, что Я даю вам,
когда увидишь знак Моей Любви,
то знай, что создано на веки Богом!!!

Аминь.

http://stihi.ru/avtor/slava63


Рецензии