Насилие

                Болгарский
                Мир и Люди

 
                НАСИЛИЕТО

                Насилие насилието ражда
                и жертвата превръща се в палач.
                От догмите душата се изражда -
                не чува зов човешки, нито плач.

                И зверското в Човека надделява...
                Животът тръгва по затрънен път,
                където мисълта се помрачава,
                а светлите стремежи се гасят.

                Ана  Величкова


Рецензии