Время мудро

                Болгарский
                Время и Люди



                ВРЕМЕТО  Е  МЪДРО

                Времето
                всичко открива
                и всичко
                на място поставя.
                Насилия,
                слава лъжлива
                пред съд безпристрастен
                изправя.

                Заблуди
                и догми измамни
                с невидим писец
                зачертава.
                На хора
                до смърт изтерзани
                заслужена почит
                отдава.

                С открити очи
                то претегля -
                зърната от плява
                отделя.

                Ана  Величкова


Рецензии