Бабi Марусi

Ти для мене - як серце Вкраїни. 
День народження – саме він твій.
Хай тобі уклоняються днини,
В тобі - таїна наших всіх мрій. (20.08.2021 Клнт 9-44)

Життєздатність людей і народу –
В наших Душах, а ще – ДНК,
В силі мудрої праці і роду,
В Силі Духа і в наших роках.  (24.08.2021 Клнт 19-40)

То спасибі за відданість іншим,
За Величність Добра і Душі,
За твій приклад – терплячий і ніжний –
Безкінечно жертовний рушій.

Ти нас вчила тій ладності миру,
Звідки витоки брало життя,
Щоб пронесли крізь шторм в хвилі виру
Часокола вогонь майбуття.

Так багато в житті працювала,
Віддаючи навколо, як в храм –
Що я майже такого не знала… -
Твої сили передані нам…

І я зовсім тому не дивуюсь,
Що зівпали ці дати значні:
День народження твій і відчула
Незалежність країна гучній.

То ж спасибі тобі – завжди з нами
Біла хата – колиска Душі
Сповиває крізь спогади снами
І збирає нас всіх до межі.

Це – як знак до єднання родини
Крізь темряву часів і віків;
Це – як знак до єднання країни
У безмежності сяйва і сил.

Як зовеш ти – я знаю – ти хочеш –
Щось сказати і щось показать. –
На зв’язку. – Відчуваю: пророчиш,
А ще більше – бажаєш Добра. 


Рецензии