Вiтчизно, моя джерелице

Вітчизно, моя джерелице,
Смуги райдуги навперехрест!
Твоя пісня стежиною стелиться.
Твоя мова – колиска Небес!

Вітчизно, моя страждалице!
Доленосним перстом святи!
І народи усі щоб знали це,
Бо нам впевнено йти до мети!

Українцями ми народжені.
Україна – свята земля!
Боже, дай щоб були нагороджені
Всі талантами Кобзаря!

Збережи наші душі щирими
І серця автентично ніжними!
Щоб ми в долю свою повірили
Й не були у цім світі грішними.

Дай нам сили на святість з волею!
Дай нам правду саму з Небес!
Щоб були ми вдоволені долею,
Щоб в нас дух твій увесь воскрес!

Україно, будь в світі водицею,
Чистотою, що зло втамовує!
Чи ж воздасться колись сторицею
Болем біль, що в собі вгамовуєм?

Україно, моя ти Матінко!
Моя мила, правдива, свята!
Перестань тільки бути затінком
Ти для тих, хто забув Христа!

© Copyright: Кравчук Світлана Миколаївна, 2021
23.08.2021
14:27
м. Львів

Всі права застережені. Будь-яке відтворення та використання без письмової згоди автора заборонене.
Повна або часткова републікація, публічне виконання тощо, без письмової згоди автора забороняються і вважаються порушенням авторських прав.


Рецензии