Преображення серця

     Поема


                Спасителю, Слову,
                що все збудовує,
                з трепетанням присвячується


              no koment
              лиш безсмертя живе —
              із Руки написавши!
                Поезія «Вичинка і дублення» (Любов над усе)


1

Слова, що богоосяянні,
знайдете ви —
                у Богородичному океані,
де я дозрів — до блискавичного
                письма
у яснім небі — раз!
          і в Небі зблиск —
             і для низів — пітьма...


Нема.
Й нема.
Кого нема?
Нема Перервності.
            «Христос — прийде!!!»
як гостро любить-боліть
                за людей...
все зосталось для каяття
Не повторити трепетної атмосфери
як для любові
зачинить всі двері


2

Мій дух спокійно
дивлячись ув вічі
рокам —
роки в вічність кладе! —
Христос прийде!



хоч щось — а добре я
створив вже для людей...
воззріть — так люблять Слово
                й Матір Божу
                рідко —...
й далі любов моя літа —
    а світ на сковорідці...



А скільки з Неба
земля —світлих цих
плодів
світлих спасінь
розпалена
зведе?
Кому
коли іде?..
і дух наскрізний —
це світло відає,
це які люди різні!


Хай Спас спасе і яблука.
І плід сей — дивлячись
пресвітлим Оком! —
в серця впаде
і в білий світ введе
й в вічність введе!
Христос — прийде ж!


3

Христос заради світу і людей
і запалив
в серці — Свій День!!
Христос
прийде!


це я весь час
в молитві.
А як цих всіх людей любити —
як — не заради них
молитись і творити??


Створив мене й дитиною
й світла дитина
                в світлі —
каже так до дітей-людей:
Христос — прийде!!


І
трішки стало
ніби ясно в світі.

18.08.2021, на свято зайшло,
19.08.2021, з причастям,
свято Переображення Господнього на г. Фавор


Рецензии