Без бит авылдан...

Авыл баласы без, тугеп кочне,
Без бу ж,ирдэ купме казынган!
Моннан  бэхет эзлэп очар  очен,
Тэуге тапкыр канат кагылган.

Без авылнын, бэгырь кисэклэре,
Гомер уты булып кабынган,
Тик   кочлэрне дорес исэплэми
Кайчак туры юлда абынган.

Читкэ китеп кагылганбыз купме,
Ж,ылы  сузгэ сусап арылган.
Шун,а ишек  ятлар очен бикле:
Кун,еллэр дэ ятка ябылган.

Купме зур ж,иллэргэ тарылган да,
Ничэ исэн чыктык давылдан?
Якыннар дип бишкэ ярылганга,
Ж,ир ж,имертеп эшлэп арылган.

Искэ тошерэбез  эрвахларны,
Кардэшлэрне без бик сагынган,
Ярлыка дип булган гонахларны
Ходайга без купме  табынган.

Авылдашлар! Без бу ж,иргэ бердэм,
Куанып яшэргэ дип  алынган.
Гади булып, балкып яшик бергэ,
Шокер итеп яшик барыннан!

Саф хислэрне бер ян,артып алыйк,
Кара фикерлэрдэн арынган,
Булмышыбыз белэн горурланыйк:
Без кардэшлэр, без бит авылдан!

17 август 2021 ел


Рецензии