Kobieta

Na przeciw spiaco siedziala
Kobieta w mlodym wieku,
Sucha budowa ciala.
Piekno rozowego smiechu.

Rysy twarzy proste.
Piwne jej oczy ladne,
Brwi sa jak strzalki geste.
Rece lecz chude i zgrabne.

Rzesy sa czarne i dlugie
Usta na wiatr popekaly
Ladne to piekno lecz cudze.
Zapomni o mnie niedbale.


Рецензии