Таких дзяучын на свеце мала

На свеце шмат дзяўчын прыгожых,
Але такіх, як ты, няма.
Праз мноства год табе падобных
Не спатыкаў яшчэ ні дня.

Цябе разгледзеў у натоўпах,
І сэрца стала прадчуваць,
Як набліжаецца гадзіна
Любві, каторай не стрымаць.

І вось цяпер я ў аблозе -
Твая любоў мяне звяла.
Наіўны хлопчык, што ніколі,
Не спазнаваў яе ярма.

Скавала вусны, розум, волю,
І сэрца скрыла ў астрог.
Зрабіла ўсё, каб толькі вязнем
У руках яе застацца змог.

Такіх дзяўчын на свеце мала,
Каб гэтак позіркам чапляць,
Але абодвух нас з'яднала
Любоўных повязяў пячаць.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Са святам, Лісічка!
23.08.21


Рецензии