Альпинист

                Хьэх С. деж.
ГъащIэ бгы задэм уезауэу,
Нобэр къыздэсым уокIуэкI.
Пщыжын уиIакъым игъащIэм,
ИтIани жыпIам утемыкI!

Къэгъазэ уиIауэ щытатэм,
Уэ къуршхэм уихьэфрэт я щыгу,
ЗекIуэ ежьар къикIуэтыжкъым,
Ажалым ар фIэфIыу доджэгу.

Жьы мащIэ къыкъуэум къигъащтэр,
Аузым зэгуэр дэплъэфын,
УфIэфIмэ уэ жыжьэ уплъэныр,
Уитын ***йщ бгы иным и щыгу.

НэмыщI бгылъэм кIуэныуэ ***жьэм
Уэ гъуэгу хэпшар къыщхьэпэнщ,
ЗекIуэлIхэм зэгъусэу къакIухькъым,
Уэщхьыу ЦIыхушхуэ ар хъунщ!
                2008 гъ.


Рецензии