Калi ужо...

Iмкненне сонейка – свяцiць,
Людцкая мэта – вольна жыць,
Каб дыхаць вольнасцю сваёй,
Не пад прымусам ды бранёй!

А хто вам гэта не дае,
Хто прымушае моцай, б`ье,
У турмы кiдае народ,
Якi паганец, вораг, чорт?

Адкуль ён узяўся сярод нас,
Працоўных браццяў, нiбы кат?
Калi ужо нарэшце Бог,
Яму згадае: каб ты здох!

--------------------------------
Стремленье солнышка - светить,
Мечта людская - вольно жить,
Дышать свободою своей,
Не под давленьем и бронёй!

А кто вам это не даёт,
Кто давит силою и бьёт,
Бросает в тюрьмы свой народ,
Какой поганец, враг и чёрт?

Откуда взялся среди нас,
Достойных братьев, словно кат(палач)?
В конце концов, когда же Бог
Ему прикажет: чтоб ты сдох!


Рецензии