Egzystencja

Nietykalna, lecz namacalna,
  Namacalna, lecz niewidzialna,
     Niewidzialna, lecz podziwiana,
       Podziwiana, lecz nieosiagalna,
         Nieosiagalna, lecz widoczna,
Widoczna i tak prawdziwa,
    Prawdziwa i istniejaca,
       Istniejaca i tak kochajaca,
         Kochajaca i tak wierzaca,
           Wierzaca i tak pelna nadziei,
             Pelna nadziei i wierna sobie,
               Wierna sobie i tak odwazna 
Odwazna do bycia soba!.....
   Bycia soba jako osoba,
     Tu i teraz nie bedac ozdoba.
       Wczoraj, dzisiaj i jutro,
         Bez odkladania na potem.....
           Bez obarczania sie wina,
Czysta i wciaz dziecinnie naiwna......
            Wczoraj, dzisiaj i jutro,
Az do konca terminu waznosci
Nabytej przy narodzeniu, lecz jakze na krotko i wspanialomyslnie danej  tozsamosci......
            (Do konca bycia i zycia).....
30.07.2021
PS wszystkie fotografie i uwagi sa autorskie;
все фотографии и примечания автора
©Ilona Kazimierska


Рецензии