Спасение

                Болгарский
                Мир и Я


                СПАСЕНИЕ

                Къде си моя,
                поетична хубост?
                Наоколо - омраза
                и разруха,
                духовна нищета,
                в мъгла потънал ден.
                Сърце, не чуваш ли?
                Безмълвност глуха.
                Не! Птица пее
                някъде над мен.
                Ще взема песента й,
                ще я нося
                сред зейналата
                злъчна пустота.
                На сякаш
                безответните въпроси,
                за мен ще бъде
                отговора тя.

                Ана  Величкова


Рецензии