Сон-177

Найважливіший у місті
Елемент інфраструктури,
Це - ба нікуди й подітись -
Каналізаційні труби.

Тільки кнопка унітазу -
Відправляє злив у безвість,
Кожен забува відразу,
Те, що взад не повернеться.

Не містян брудне це діло -
Думати про гівнозлив,
Їм - щоб в носі не смерділо,
Ну, а далі - то чорт з ним.

А куди, чому, навіщо -
Це хай думають невдахи,
Зав брудного видовища -
Що показує їм страка.

Бо в житті - хто на що вчився -
Хтось учитель, хтось оратор,
Ну, а той, хто полінився -
Той пішов в асенізатори.

Це професія поважна,
Де в горішок треба розум,
Тільки мало хто відваживсь -
Заправляти гімновозом.

Ну, а в місті, - під асфальтом,
Часом рвуться старі труби,
Й добре, що поки вода з них
Фонтанує  звідусюди.

Бо як з-під землі з напором
Трохи інше щось прорве -
То рятуй носи від смороду
Та французького амбре.

Й вчителі, і бюрократи,
Представителі науки.
Будуть змушені вдихати -
Власні надчуттєві пуки.


Рецензии