Cooling promise yesterday Обещали похолодание

Cooling promised yesterday.
Today gusts of winds, storm.
Could be a silent song, or a drama voice.
Nature took out her drum.

The thin expanse of the white Sun
breaks through the clouds.
Very interesting weather today
covered our Tomsk, no words.

Rains are usually associated with sadness -
It's like eating her with spoons looking into the rainy distance;
But today the weather is amazingly pleasant.

And at that moment, as I write, the heat came.
The clouds have sailed away, the Sun is warming again.
Every year the weather is more incredible.



Вчера обещали похолодание.
Сегодня порывы ветров, ураган.
Или тихая песнь, или драм грохотанье -
природа настроила свой барабан.

То снова проглянет сквозь тучи немного,
но белого Солнца тонкая гладь.
Весьма интересная сегодня погода
накрыла наш Томск, и не передать.

Обычно дожди навевают печаль -
точно ложками ешь, смотря в мокрую даль;
но сегодня погода необычайно приятная.

И пока я пишу, наступила жара.
Тучи плавно уплыли, снова греет звезда.
Год за годом погода всё более невероятная.

26.05.20

* Мой первый сонет, который решила перевести на английский язык.


Рецензии