Звуки серпня

Спадає спека, хмари в небі
І прохолода у дворі.
Через відкриті вікна навстіж
Шумлять високі явори.

Вже важчі грона у калини,
Та й горобина осінь жде,
Клин пролітає журавлиний,
Навчає плем'я молоде.

Тумани стеляться в долинах,
На вербах листя опада,
А на узліссі все в перлинах,
Берези сповнені жадань...

Повсюди чути звуки серпня,
То дощ шумить, то яблук стук...
І хоч спекотні дні нестерпні,
Та у душі є щем розлук...


Рецензии