Про що Гоголь писав

Коли вже кінец мороку, Ненька?
Чим оте лайно проросло скрізь?
Чи ще б’ється твоє серденько
Як у гоголівського парубка колись?

Що з голодного бурсака було взяти?
Зараз дивись тверезо навколо!
Коли чорти перестануть поганяти?
Може малювати всій Україні коло?

У кожного покоління своя задача,
Кожному стане час  сплатити.
Щасливі співають, убогі плачуть.
Ні батьки не прощають, ні діти.

Не мовчите тепер, українці!
Об’єднайтеся всі народи!
Гірко загинути по одинці,
Свобода - кожному  нагорода!

Вільним - на роки Слава і Воля!
Переможців стрічають квітами.
Тільки сильним всміхається доля.
Рабам бути вічно битими!

                2/8/2021


Рецензии