Туманности

                Болгарский
                Космос


                МЪГЛЯВИНИ

                Мъглявини от прах.
                Стени
                пред красоти неземни.
                Поглъщат блясъци
                и светлини
                с непрозирност
                черна.

                Но в тях се раждат
                светове.
                Вселената тупти
                с негаснещото си
                си сърце
                и своя звезден лик               
                гради.

                Ана  Величкова               


Рецензии