***

Nadelstich
Nadelstichtaktik

MASCULINE NOUN
prick; (beim N;hen, Med) stitch
jdm Nadelstiche versetzen (fig) to needle sb
eine Politik der Nadelstiche a policy of pinpricks

Nadelstich is a masculine noun. Remember that, in German, both the spelling of the word and the article preceding the word can change depending on whether it is in the nominative, accusative, genitive, or dative case. For further information, see Collins Easy Learning German Grammar.

Copyright © by HarperCollins Publishers. All rights reserved.
Examples of 'Nadelstich' in a sentence

Nadelstich
Example sentences from the Collins Corpus
 These examples have been automatically selected and may contain sensitive content. Read more…
Der Nadelstich loest beim Patienten Nervenreflexe aus, setzt koerpereigene schmerzlindernde Nervenstoffe frei.
Die Tageszeitung (1996)
Fuer die Vereinten Nationen war die Attacke auf Bihac ein gezielter Nadelstich , der ihre Ohnmacht demonstrieren sollte.
Der Spiegel
In der Vergangenheit reichte zumeist ein kleiner Nadelstich , um ihn wieder zu zerfetzen.
Die Tageszeitung (1995)
Mit dem " Powderjet"-Mikrozylinder bleibt dem Patienten der schmerzhafte und oft risikoreiche Nadelstich erspart.
Die Tageszeitung (1998)


Рецензии