Звезды и Человек

                Болгарский
                Космос

               
                ЗВЕЗДИТЕ  И  ЧОВЕКЪТ

                Звездите се раждат,
                живеят, умират,               
                но нещо остава
                от тях след смъртта,
                което подето
                от вихри неспирни,
                възражда се в нова
                пламтяща звезда.

                Така и Човекът,
                подвластен е вечно
                на този могъщ
                и велик кръговрат.
                Той с Мисъл и Разум
                достига далече
                и звездното търси
                в своя вътрешен свят.

                Ана Величкова          


Рецензии