Мир и покой

                Болгарский
                Мир и Люди



                М И Р  И  П О К О Й

                Маслиново дърво с дебела сянка -
                под нея се изтяга сит покой.
                Замират страсти и стремежи ярки
                и гасне всичко в тягостен застой.

                Мир и покой не е едно и също -
                едното движи, другото е смърт.
                А на духът свободен е присъщо
                дори в разрухата да търси път.

                Ана  Величкова               


Рецензии