Метеор

                Болгарский
                Космос


                М Е Т Е О Р

                Внезапно блесна, ярко освети
                Земята в нощен размисъл стаена
                и не оставил видими следи
                в небитието бързо той изчезна.

                Отломка е от някаква звезда,
                пламтяла самовлюбено в простора -
                далечна на световната беда,
                на страдащите беззащитни хора.

                Така угасва всяка светлина
                за себе си, която щедро грее.
                Незнаеща любов и добрина,
                тя само миг във Времето живее.

                Ана  Величкова         


Рецензии