Ты будешь?

                Болгарский
                Космос


                ЩЕ  БЪДЕШ  ЛИ?

                Луна, изгряваш в притаени нощи
                отново да ни върнеш смелостта
                до утринната плаха светлина.
                Изчезва мракът бледен и немощен -
                по небосвода кротко ти кръжиш
                и думи за утеха ни шептиш.

                Лиричен образ бе на чистотата.
                Сега по твоя топъл девствен прах
                личат следи човешки и от страх
                и безпокойство тръпнат ни сърцата.
                Когато ни напусне пак деня,
                ще бъдеш ли светилник наш Луна?

                Ана  Величкова


Рецензии