Plywacy

Мария Шандуркова

ПЛУВЦИ

Засмукваме време с душа осветена...
Дъхът ни го взема и пази дълбоко...
Ний сякаш плувци сме във вечна Вселена,
блуждаем и търсим  мястото родно...         

А всичко в земята е свидно, красиво...
Родени сме земни,  родени от обич...       
Но, кратък дъхът ни – за дълго не стига...
А Бог само знае, какво ние можем.

Издишваме  леко погълнато време,
догдето земята телата ни вземе.

http://stihi.ru/2021/07/18/6422



PLYWACY

Swa dusza promienna czas w locie chwytamy...
Nasz oddech go chlonie, by skryc w glebi serca...
Podobni plywakom ten swiat przemierzamy,
Bladzimy, szukajac wlasnego w nim miejsca...

A wszystko na ziemi tak cieszy, zadziwia...
Wszak tutaj zyjemy, te ziemie kochamy...
Lecz krotki nasz oddech- niedlugo da plywac...
I Bog jeden wie, jaka droga przed nami.

Swoj czas wyzioniemy- plywania to koniec-,
A ziemia zbyteczne juz cialo pochlonie.


Рецензии
Дорогая Дорота, рада Вашей новой работе, всё очень понятно и приятно восприниается! Счастливых летних дней и доброго настроения!
С теплом и радостью общения,

Евгения Рупп   01.08.2021 19:26     Заявить о нарушении
Дорогая Евгения, сердечное Вам спасибо за посещение и за Ваше чуткое восприятие! Рада вдвойне!

Также с теплом души и радостью общения,

Дорота

Просто Дорота   01.08.2021 22:38   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.