Причинно-наслiдкове

Неконструктивна
пора, невтішна.
Ганьба нам влада.
Вона потішна.
Потішна мало –
вона злочинна.
Людського горя
у тім причина.

А щоб не дати
нам озирнутись –
гукає влада
нас пфайзернутись,
й астразенека
напоготові.
Щоб ми здатися
були готові,
і звісно – землю
свою віддати.
Отак від дати
живем до дати.

Були ми вільні –
тепер безсилі.
Бо підкорились
ворожій силі.
Вона гаркава,
вона кошерна.
Жере слов’янське –
а ненажерна.

Липень 2021


Рецензии