Вялiкае дзеянне

Аднойчы, людзi ўбачылi нейкую жывёлiну,
яна паўзла па зямлi вельмi павольна,
нязграбна, людзi адразу заўважылi, што
палохацца яе няма чаго. Гэта была наземная
чарапаха. Хлопцы акружылi яе, пачалi разглядаць.
Чарапаха зараз жа спынiлася, уцягнула ў сябе галаву,
лапы, огон i не варушылася, цвёрдая, як камень,
падступiцца нельга. Тады адзiн хлапчук, неяк узяў
галiну i сунуў яе ў дзiрку. Чарапаха заварушылася,
высунула ногi i галаву, пасунулася наперад, прама на
хлопчыка. Той спалохаўся, падняй уверх руку з галiнай
i… выцяў ёю чарапаху па панцыру. Раздаўся зычны гук
 – i чарапаха зноў схавалася.
Адбылося самае вялiкае дзеянне: чалавек
упершыню падняў узброеную руку на звера…
Прусак, не чарапаха, ён значне слабейшы,
 сапраўдны гiдкi баязлiвец.
 


Рецензии
Интересно было читать, Таня! Вроде все понял.

Александр Чернышев 6   29.07.2021 12:38     Заявить о нарушении
Спасибо!
здесь, на Стихи.ру,
много белорусов, это
написано для них,
на злобу дня, так сказать. )))

Лева-С   29.07.2021 13:54   Заявить о нарушении
Для белорусов и меня!

Александр Чернышев 6   29.07.2021 21:14   Заявить о нарушении
конечно, и для тебя.

Лева-С   29.07.2021 21:17   Заявить о нарушении