Пережиток

                Болгарский
                Мир и Люди


                ОТЖИВЕЛИЦА

                Опасно е, когато в две ръце
                на цял народ животът е поставен.
                От власт опиянени могат те
                в дела да го замесят непохвални.

                Монарх или диктатор - все едно -
                останки са от времената мрачни.
                На отживялост символ са и зло,
                вериги за свободните ни крачки.

                Ана  Величкова


Рецензии