Кlела аялриз...

-Чан зи вили велисепет,
Ша чун кьуна гъиле себет
Къарникъузар кlватlиз фин,
Акъахна вал,катиз фин.
Марфар къванва,кlамара,
Дагъларани тамара
Къарникъузар хьанва бул,
Ацlанва чуьл,дуьзен,тул.

-Твамир на зун яцlара,
Чархар гьатда цацара.
Вач балкlандал акъахна,
Къарникъузар агагъ на.

-Чан зи чlулав фири квай
Балкlан,ша чун фин рукай
Къарникъузар агагъин,
Зун на тамуз твах йигин.

-Кlвачер гьатда кьара зи,
Къван акьада кlура зи.
Акlуда зун чумбурда,
Ахпа на заз ахмурда.
Галаз вач тlун кац,ша на,
Югъди авай ксана.

-Тlимил мез це тапацдиз,
Фин тамуз,пурпу кац зи.
Юлдашвала заз вуна,
Зунни вун зимбил кьуна
Къарникъузар кlватlиз фин,
Ацlурна зимбил,хкин.

-Ваз хъсан чизва хьи заз,
Мажал авач кьил чухваз.
Рахазва вун кеферкай,
Подвалдавай кьиферкай
Хабар тушир хьиз я вун-
Тlвар кьазавай заз тамун.
Твах на,ингье,цlару кlек,
Югъди авай чухваз кек.

-Чан зи жгъа яру кlек,
Ша,зун тамир тамуз тек.
Юлдашвала вуна заз,
Рекье гьата захъ галаз.
Къарникъузар кlватlин ша,
Чун фад рекье гьатин,ша.

-Вуч рахазва вун,уь-уь,
Сикlре неда зун,уь-уь!
Чинеругди-таравай,
Чlакьаларни парава.
Гьатмир икьван кlевера,
Вуна кицlиз эвера.

Вафалу кицl,чlуькь тийиз,
Фад гьазур тир тамуз физ.
21.07.2021 г.

-Синий мой велосипед,
Обойдешь любой кювет,
Так прокатимся с тобой,
За грибами в лес глухой.
Шли грибные в эти дни
На родной земле дожди.
И грибов не счесть в предгорьях,
На равнинистых угодьях.

-Не вгоняй меня в беду,
Вдруг в кусты я попаду.
Попроси свезти тебя
За грибами в лес, коня.
-Мой ретивый, чёрный конь,
На любой взберешься склон.
Так помчимся же с тобой,
За грибами в лес глухой.

-Ох, увязну я в грязи,
На заезженной стези,
Утону в густом бурьяне,
И журИть меня ты станешь,
Пусть с тобою кот идёт,
Днями спит он без забот.

-Котик, котик хватит спать,
Лапки без конца лизать.
Другом будь, пойдём со мной,
Взяв корзину в лес глухой.
Наберём грибов мясистых,
Бархатистых и волнистых.

- Некогда мне есть и спать,
И за ухом почесать.
В лес идти ты предлагаешь,
А в подвале мыши, знаешь?
Ты не ведаешь о том,
Что в трудах я день за днём.
Петуха возьми, весь день
Точит когти он об пень.

-Мой пурпурный петушок,
Золотистый гребешок,
Не пускай меня, будь другом,
Одного ты во лесок.

-Ты о чём?! Ку -ка- ре- ку!
Съест лиса меня в лесу!
Схватит ястреб зоркоокий ,
Иль шакал злой, одинокий.
Зря не мучай ты себя,
В лес возьми с собою пса.

Был лишь верный пёс готов
В лес идти без лишних слов.

Перевела:БЕСТИ НИФТИЕВА


Рецензии