Знатность

                Болгарский
                Мир и Люди


                З Н А Т Н О С Т

                Дали си благородник или не -
                не трябва от това да се смушаваш,
                щом разораваш слънчево поле
                и семена на Разума засяваш.

                Ще се роди от тях потребен плод
                и гладните за истина  ще храни.
                Оскъдния на светлина живот
                от нищета духовна ще отбрани.

                Ана  Величкова


Рецензии