Киша

Пљушти киша целе ноћи
Дођи, дођи, дођи, дођи
Нема намеру да стане
Јури, бије на све стране

На улици реке теку
Траже пут кроз земљу меку
Чувар града, асфалт, не да
Трпи храбро удар с неба

Дрвеће од среће шуми
Крошња им под светлом блиста
Пливала би моћна стабла
Јер је вода тако чиста

Очи склапам, у сан тонем
Успаванку киша пева
Лагана ко перо, душа
Спушта се у царство снова


26.7. 2021. Београд


Рецензии