Когда приходит...

                Болгарский
                Мир и Я


                КОГАТО ИДВА...
               
                Когато идва любовта
                в зениците ми се оглежда
                с девича плахост пролетта
                и трепкащи ресници свежда.

                Когато идва любовта
                и улиците са красиви
                с дъх на поляни и цветя,
                макар разкаляни и сиви.

                Когато идва любовта
                и хората са променени.
                Аз сякаш плувам в радостта
                на погледите им засмени.

                Разтваря се светът пред мене
                и щедро ръси доброта,
                когато идва любовта.

                Ана  Величкова

                Юношеско стихотворение               


Рецензии