Вселенная живая

                Болгарский
                Космос

               
                ВСЕЛЕНАТА Е ЖИВА

                В пространство-времето
                и мрака на Всемира
                лъчистата енергия
                чертае звездни дири.
                Рушат се и създават
                сред вихри световете,
                избухват и затихват
                фотонните полета.

                Вселената е жива,
                променя се, пулсира -
                безплодността привидна
                изгражда и твори.
                Вселената е жива
                и раждат се звездите.
                Лъчът могъщ на Разума
                там някъде гори.

                Ана  Величкова


Рецензии