Не поняли

                Болгарский
                Земля и Люди

   
                НЕ  РАЗБРАХМЕ

                И отдалеч Земята не разбрахме -
                прицелихме се в нейните недра.
                На мъдрата грижливост се присмяхме
                и в дим обвихме бистрата зора.

                Тя цялата е като прясна рана -
                ограбена, с опустошена твърд.
                От звездна диадема увенчана,
                върти се по един и същи път.

                Ана  Величкова            


Рецензии