П л грими

         Пілігрими


Господи! в своїй небесній
                цій господі
що движиш Ти
і океани
і народи
у Твоїм вічному сьогодні!!
Ти бачиш всі серця —
                й твориш погоду
й ножа з вечірнього повітря
Ти твориш
перед холодним фронтом —
                перегрітість
зрізає він!! — та й підійма
сумирні башти...
цілюючі сліди Твого письма!


Сильніш ножа
серця літаючих і віруючих —
                слід вража...
І чи все кінчено? нема такого
в Твоєму світі!
То движиш Ти —
                і окаени
                і народи
у Твоїм вічному сьогодні
і — Господи! — любов сердець
Ти воскрешаєш!
на золотих хмаринках відлітають
може не бувши чи зворушені
                чи годні
щоб руки цілувать Твого
                письма...


Світ в квітах?
їх ніби
вже й нема...
Є — хід в Тобі,
а не в Тобі — катма!

14.07.2021


Рецензии