Якби могла лiтати

Якби я могла так, як птах перелітний,
Піднятися в чисту небесну блакить,
На простір дивилась би я самоцвітний,
На сонце, що жито в полях золотить.

Якби ж піднялась я у небо високе,
Я б віру у щастя з собою взяла,
З блаженством у серці в тепло яснооке
Я б землю  негайно усю одягла.

Взяла б я з собою солодку надію
Туди, де за обрій ховається день,
Всі ноти сумні віддала б суховію,
Знайшла б джерело для подальших натхнень.

А ще без вагань узяла б я кохання,
Щоб в небі літати зуміла без крил,
Тоді б неодмінно збулись всі бажання,
Додавши незламних, незвіданих сил...


Рецензии