Сон-172

Буйство зелені на грядці,
Що займає півгорода,
Заслуговує овацій -
І якоїсь нагороди.

Бо господар постарався -
Не жалів ні сил, ні часу,
Ні виснажливої праці,
Аби виростить прекрасне.

Всі рядки - як під лінійку
Порівнялись при доріжці,
Всі - однакові та рівні,
І хазяйську гордість тішать.

У рядках - росте цибуля,
Кучерявиться петрушка,
Огірки в цвіту поснули,
Їм джмелі гудуть на вушко.

Обважніли помідори -
Й набубнявілася завязь,
Тільки й ждуть, що їх підгорнуть,
Й завбачливо підвяжуть.

Розтовстіла в землю морква,
Й обважніли буряки -
Їм іще рости нівроку -
Й розбухати у боки.

Кабачки - зайнялись цвітом,
І викохують малечу,
Не дають їй кабаніти -
І зривають кожен вечір.

Все росте - дощем полите,
Та прогноз чека невтішний,
Посуха й безхмарне літо,
Що ще може бути гірше.

Тож господар - для поливу,
Розробив цілу систему,
Його зелень не загине,
І буятиме  під небом.


Рецензии