Бог смеется

                Болгарский
                Человек и Мир



                БОГ  СЕ  СМЕЕ

                Бог над Човека винаги се смее -
                от всяка мисъл му кове капан.
                Човек по собствен избор не живее
                към своята природа прикован.

                В капана е от люлката до гроба,
                макар самият да се заблуждава,
                че силен е, дори богоподобен,
                щом свят руши, живот опустошава.

                Ана  Величкова


Рецензии