Рождение дня

                Болгарский
                Космос



                РАЖДАНЕТО  НА  ДЕНЯ

                От Слънцето долита светлината,
                а сянката - от малката Земя.
                Лъчисти струи удрят по стената,
                където дебне вечната тъма.

                Безмълвен зов разтърсва пустотата -
                в родилен гърч създава се Деня.
                Студена сянка пада от Земята
                и чезне в слънчевата топлина.

                Ана  Величкова      


Рецензии