Большой писатель

                Болгарский
                Мир и Люди



                ГОЛЕМИЯТ  ПИСАТЕЛ

                Големият писател е борец
                за истина, за съвест и човечност.
                Не се стреми към златния телец,
                не го привлича каменната вечност.

                Той цял в живота труден се разтваря,
                изправя падналия от калта.
                Сърцето си до бяла жар разгаря
                и не приема никога смъртта.

                Ана  Величкова


Рецензии