Закрытая школа

                Болгарский
                Мир и Люди



                ЗАКРИТО  УЧИЛИЩЕ

                Безмълвна и недоживяла сграда.
                Наоколо - приесенна мъгла.
                На черната дъска се различават
                едва-едва последните числа.

                На чиновете никой не присяда
                и не зове звънчето радостта,
                а тишината като болка ляга
                в набъбналата прашна самота.

                Една безлюдна сграда тихо тлее.
                Наоколо - студена пустота.
                Полуизтрита още се белее
                на тебешира бледата следа.

                Ана  Величкова


Рецензии