Дитинство

Ця країна далека-далека,
Мерехтить, скрізь серпанка блакить, 
Згорток в дзьобі приносить лелека,
Скаче зайчик та морква хрустить.

Там кружляють в свята каруселі,
Квач та хованки, час наче мить,
Добрі посмішки чисті, веселі,
Як згадаєш, у серці щемить.

Там колиска скрипить,
Там повітря сопить,
Дух казковий, та коїться диво.
Там рука із сачком,
Дзвін пляшок з молочком.
Повернутись туди неможливо.

Кажуть досить, награвся в дитинство,
Вгомонись, не витай, наче птах.
Поскоріше залиш чудодійство,
Посивів ти, та вже у літах.

Світ побачив, немов на долоні,
Зрозумів я з малям на плечах,
Що вже їду в дитинство на поні,
Із онуками з блиском в очах.

Там колиска скрипить,
Там повітря сопить,
Дух казковий, та коїться диво.
Там рука із сачком,
Дзвін пляшок з молочком,
Повернутись в дитинство можливо.


Рецензии