все наоборот

Дед с ковенькой на крылечке
дедушке не по себе.
Всем всегда плясать от печки
полагается в избе.
Мы давным-давно не пляшем
мы рисуем и поём.
Голому разбой не страшен.
Мы докурим,доживем.
----------------------
Кові;нька (зменшувальна форма від «ковеня;») — ціпок, палиця з загнутим кінцем, ґирлиґа[1

Ціпок — складова українського національного строю, приналежність кожного українського господаря. Наприкінці 19 — початку 20 століття ціпком називали вирізьблену палицю, посох з ліщини або з молодого дуба. Така палиця була проста, не загнута та її ніколи не фарбували.

Ґирли;ґа (рум. c;rlig < болг. кърлиг < прасл. *krivъ)[1], заст. дирлига[2] — загнутий на кінці ціпок, посох, використовуваний пастухами[3]. Може застосовуватися для поганяння і ловлення тварин, а також для захисту від хижаків. Під час ходьби ґирлиґа заміняє звичайний подорожній посох.
-------------------------
https://youtu.be/1P_1xWMMDig


Рецензии