Березовi хрести

Вмивались ви дощем весняним,
Але болючі досі рани,
Мої берези білокорі,
Хрести із вас, немов дозорі.
Хотілось чути тишину,
Та йшли герої на війну,
І полягли вони в боях,
Тому ліси й гаї в хрестах.

Герої пам'яттю зігріті,
І шаною всі оповиті.
Хрести березові біліють
І на могилах височіють.
Хотілось чути тишину,
Та йшли герої на війну,
І полягли вони в боях,
Тому ліси й гаї в хрестах.

Тут наче б то вчора точились бої,
Бо ворог зайшов в наші рідні краї,
Та й плаче земля, мов струна стугонить,
Стрілець січовий у могилі лежить.
Хотілось чути тишину,
Та йшли герої на війну,
І полягли вони в боях,
Тому ліси й гаї в хрестах.

21.07.2021 р.


Рецензии