В полночи

                Болгарский
                Мир и Я


                В  П О Л У Н О Щ

                Топла длан ме погали.
                Стана ми леко.               
                Поозърнах се -
                никой.
                Заспало беше селцето.
                Има ли някой?               
                Кой?
                Моите спомени,
                пулсът тревожен,
                срещи несбъднати?
                Защо закопнях
                пак да тръгна
                по пътища неизбродени?               
                Защо?
                Няма никой -
                трепка самотна
                звезда.
                Но в стаята ми
                усмихната
                пристигнала бе
                Песента.

                Ана  Величкова


Рецензии